2009. május 24., vasárnap

jan.20. KEDD : TUESDAY







A délelőtt a fashion volt az úr. Dávidházy Panni Trend Union előadása még a legkockább építészt is meggyőzte arról, hogy a trendkutatás imádni való dolog. El vagyunk varázsolva. Nem találunk szavakat. Mi már tudjuk a titkot: a jövő pinkje: a sárga!

A délután második felében box arénává változott a díszterem. A piros sarokban az ádáz Megbízó, kezében hatalmas egy hatalmas brief. A kék sarokban a mindenre elszánt fashion designer. És most összecsapnak. Először a Megbízó erősen brifeli a tervezőt, az nem rest, és vadul elolvassa a brifet, majd visszacsap keményen és célratörően. Majd belharc kezdődik, közösen értelmezik, ki mire gondol. Még mindig egyeztetnek. A bíró kihirdeti az eredményt. Győz az okos, jól megirt brief, és győz mindkét fél, ha értik egymás gondolatait, vágyait. A tanulság: sokat kell beszélgetni a közös munkáról.
Köszönjük Stoller Márton, Blup!, Gál László, Nivea, Dévényi Dalma és Kis Tibi, Halász Éva és Nagy Orsolya! Kemények voltatok, mint a vídia!

Kedd délután Mohácsi András hergelte a népet, az autók titkos életéről szóló előadással.
Köszönjük.

Végre dolgozunk. Megvannak a csapatok összesen 11. A csapatokat a jó szerencse állította össze. Együtt kell dolgozni építésznek, textilesnek, grafikusnak. Nem baj, mert ez a jövő.
A feladat az, hogy a csapatok válasszanak maguknak nevet, egy várost, és a várost állítsák 4 kerékre. Erre három óra állt rendelkezésre. Mi is meglepődtünk több filmecske is készült. A hallgatók nagyon ügyesek, kaptak is díjakat. El vagyunk ragadtatva. Csak így tovább!

Megszakítjuk adásunk:
Barack Obama az USA 44. elnöke, még ha bele is sült az eskübe. Nem baj, mi is belezavarodtunk volna, ha a 3 milliárdan néznek közben, és másnap el kell kezdeni a világot megmenteni. Viszont megfigyeltük az új elnöki limót. Riszpekt a GM cégnek. A rendszáma a legkeményebb: USA 1.

Hazamentünk aludni!