2009. május 24., vasárnap

jan.6. Házigazda a MOME


A 129 éves Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyszerre felsőoktatási intézmény és szellemi műhely, amely fontosnak tartja az alkotói szabadság és felelősség szimbiózisát, azt a magatartásformát, amely képes az értékteremtésre.
Intézményünk olyan folyamatok elindításában és megvalósulásában érdekelt, melyek teret adnak az együtt gondolkodásnak, a közös alkotásnak, továbbá hozzájárulnak az ipar- és médiaművészetek hazai ismertségének növekedéséhez. Fontosnak tartjuk, hogy a MOME találkozóhely legyen mindazok számára, akik vállalják az alkotómunkát, a kutatást és a párbeszédet.
A művészeti egyetemek közül egyedül a MOME vezette be a "bolognai rendszerű" kétszintű képzést. Az elmúlt két évben hallgatóink így már 11 BA szakon kezdhették meg tanulmányaikat, jelenleg pedig folyamatban van a 2010-re tervezett MA szakok előkészítése.
Magyarországon felsőfokon csak a MOME-n lehet az ipari formatervezésen belül autótervezéssel foglalkozni. Ezen a területen egyetemünk komoly nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, és az utóbbi években jelentős eredményeket is elért.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem örömmel házigazdája egy olyan rendezvénynek, amely illeszkedik értékrendjéhez, hozzájárul a résztvevők szakmai és alkotói fejlődéshez, és egyúttal új műfajok és formák meghonosítását tűzte ki céljául.